Mittnorden

Klättermusen AB i Åre hämtar hem ytterligare ett miljöpris

Klättermusen AB i Åre (Jämtland) tilldelades 2007 Mittnordenkommitténs pris Nordens gröna bälte. Klättermusen tilldelades priset för affärsidén att sälja och marknadsföra produkter utan flourerade ämnen. Företaget jobbar med ekologiskt framställd bomull, fluorkarbonfria impregneringar och växtfärgad merinoull. Deras filosofi är att en produkt som håller dubbelt så länge också har hälften så stor miljöpåverkan.

ISPO instiftar och delade för första gången 2009 ut ett miljöpris, ECO Responsibility Award by Ispo, som premierar inte bara en specifik produkt utan företagets hela miljöpolicy. Gnå 35 liter, världens första ryggsäck tillverkad till 100% av återvunna fisknät och mattor av nylon var den produkt som tog hem priset i kategorin accessories/tillbehör.

— Efter att de sista tre åren vunnit sex design- och miljöpriser i huvudsak för våra kläder så ville vi denna gång visa att vi även arbetar hårt för att våra ryggsäckar ska lämna så litet fotavtryck som möjligt på miljön, säger Peter Askulv, grundare och VD för Klättermusen.

Ytterligare information återfinns i pressmeddelandet via Klättermusens hemsida:


Klättermusen är ett entreprenörsdrivet företag som tillverkar friluftskläder och friluftsutrustning för kunder med höga krav på hållbarhet och säkerhet. Företaget grundades 1984 av Peter Askulv. Idag omsätter Klättermusen 17 miljoner kronor och har återförsäljare i 18 länder. Huvudkontoret ligger i Åre och största marknader är Sverige, Tyskland och Norge. Miljöarbetet har stort fokus, bland annat avsätts 1 procent av omsättningen till miljöprojekt.