Keskipohjola

EU-tukea luontoa esikuvanaan käyttäville innovaatiohankkeille

SMICE - Samskapande Mittnordisk Innovationsarena för Cirkulär Ekonomi (Keskipohjolan kiertotalouden yhteistyön innovaatioareena)

SMICE - Samskapande Mittnordisk Innovationsarena för Cirkulär Ekonomi (Keskipohjolan kiertotalouden yhteistyön innovaatioareena)

SMICE-hankkeelle on myönnetty liki kolmen miljoonan euron tuki. Hanke haluaa edistää käyttökelvottoman jätteen tai hylättyjen ideoiden nostamista hyväksi liiketoiminnaksi tai arvokkaaksi raaka-aineeksi. Hankkeen suunnitellaan jatkuvan vuosina 2017–2020, ja sitä johtavat Ruotsin Region Jämtland Härjedalen ja Norjan Sør-Trøndelags Fylkeskommun.

SMICEsta suunnitellaan yhteistä, valtionrajat ylittävää ekojärjestelmää kiertotalouden muutoksen aikaansaamiseksi Keskipohjolaan. Nykyiset kulutusjärjestelmät ovat lineaarisia ja yksisuuntaisia, ja ne kuluttavat ja tuhoavat luonnonvaroja. Meidän täytyy suunnitella uusia järjestelmiä, joissa luonto on esikuvana, ja kytkeä niihin mukaan kaikki ihmiset, sanoo Ruotsin puolen projektinjohtaja Erik Noaksson, Region Jämtland Härjedalen. Toivomme järjestämällä luovia kokouksia, digitaalisesti, fyysisesti ja rajatylittävästi, pystyvämme kehittämään sellaisen uraauurtavan mallin innovaatioiden kehittämiselle maaseutuympäristöissä, joka kiinnostaa koko EU:ta, Noaksson sanoo.

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat mm. Mittuniversitetet, NTNU, Bygdeforsk, SINTEF, Nord Tröndelags Fylkeskommun, Näringshager (Treklynge i Meldal-Oppdal, matopplevelser i Orkdal och lokala resurser i Fosen), Connect Tröndelag, Norges Vel, Studieförbundet Vuxenskolan, Hushållningssällskapet ja Keskipohjola-komitea.

Lisätietoa antaa:

Erik Noaksson, innovaatiostrategisti, +46-(0)63-14 65 62.

Lisätietoa löytyy tästä.linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan