Keskipohjola

Jyväskylän Parkour Akatemia vastaanottaa Keskipohjolan nuorisokulttuuripalkinnon Norjan Trondheimissa

Norjan Trondheimissa järjestetään kuluvan viikon lopulla, 18.-20. elokuuta Keskipohjolan Nuorisokulttuuripäivät. Päivien tavoitteena on esitellä nuorisokulttuurin monipuolisuutta ja keskustella sen edistämiseen liittyviä asioita. Tapahtumaan on haettu eri kulttuurialojen nuoria taitajia Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Tapahtuman aikana nuoret osallistuvat eri työpajoihin ja valmistelevat yhteisiä esityksiä.

Jyväskylän Parkour Akatemiasta tapahtumaan osallistuvat Jaakko Junttila ja Ville Leppänen, jotka tulevat tapahtumassa vetämään työpajoja nuorille sekä vastaanottavat Parkour Akatemialle myönnetyn Keskipohjolan nuorisokulttuuripalkinnon (arvoltaan 30 000 Ruotsin kruunua). Palkinto myönnettiin Akatemialle, koska se mm. järjestää lapsille ja nuorille erinomaista opetusta lajissa, joka yhdistää liikunnan ja nuorisokulttuurin saumattomasti yhteen.

Parkour Akatemian tiedottaja Jaakko Junttila kertoo:
- Palkinnon saaminen oli meille positiivinen yllätys, sillä parkour on lajina edelleen aika tuntematon, ja sen yhdistäminen nuorisokulttuuriin osoittaa edistyksellistä näkökantaa Keskipohjola-komitealta.
Parkour on parhaimmillaan luovaa ja rajatonta liikkumista, joka auttaa nuorta harrastajaa ilmaisemaan itseään ja rakentamaan omaa identiteettiään.
Parkour Akatemian tunneilla pyrimme aina säilyttämään luovan leikkimielisyyden liikkumisen motiivina. Harrastajien ideoihin tartutaan ja luodaan siten yhdessä monipuolista liikettä.
Palkintorahat, reilut 3000euroa, käytetään mm. parkourin opetuksessa käytettävien sisävälineiden hankkimiseen ja rakentamiseen.
- Pohjoismaiden pitkä talvi asettaa opetukselle haasteita, kun joudutaan toimimaan sisätiloissa. Palkinnon avulla Akatemian sisävälineistöä ja samalla parkourin opettamista sisätiloissa saadaan kehitettyä, Junttila jatkaa.

Lisätietoja antavat:
- Parkour Akatemiasta Jaakko Junttila, puh. 040 534 0833, s-posti: jaakko.junttila@dash.fi
- Keskipohjola-toiminnasta Virpi Heikkinen, Keski-Suomen liitto, puh. 040 595 0178, virpi.heikkinen@keskisuomi.fi

Toisen kulttuuripalkinnon saa Kulturkollektivet Ruotsin Östersundista.
Lisätietoja toimijasta:
http://op.se/kulturnoje/kulturartiklar/1.3628547-kulturpris-till-kulturkollektivetlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Jyväskylän Parkour Akatemia: Ville Leppänen (vas.) ja Jaakko Junttila sekä komitean pj. Arne Braut.
Kulturkollektivet, Östersund.