Keskipohjola

Keskipohjola haluaa edistää yrittäjyyttä yhteiskunnassa

Keskipohjola-komitea on yhdessä Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:n kanssa valmistellut hankehakemuksen Itämeren maiden ohjelmaan. Hankkeen päätavoitteena on yrittäjyyden ja pk-yritysten edellytysten kohentaminen yhteiskunnassa.  Hankkeeseen osallistuu kymmenkunta partneria Keskipohjolan alueelta ja muualta Euroopasta.
 
Aloite hankkeeseen tuli alun perin Keski-Suomen kauppakamarilta. Jykes Oy tulee olemaan hankkeen pääpartneri, ja Keskipohjola-komitea, joka on myös osarahoittanut hankesuunnittelua, puolestaan vastaa hankkeen viestintäosiosta ja tiedotuksesta. 

 
Hankkeella pyritään edistämään yrittäjyyttä yhteiskunnassa monin eri keinoin: mm. kehittämällä yrittäjyyskasvatusta sekä parantamalla koulujen ja työelämän yhteyksiä, tukemalla uusyrittäjyyttä sekä pk-yritysten innovaatiotyötä ja kansainvälisiä kontakteja.

 
- On kyse ylipäätään asenteiden parantamisesta yrittäjyyttä kohtaan ja erityisen tärkeää on, että päättäjät saavat paremman käsityksen yrittäjyyden merkityksestä, sanoo Virpi Heikkinen, Keskipohjola-komitean edustaja hankkeen suunnitteluryhmässä. 

 
Hankkeeseen osallistuu kymmenkunta partneria, jotka tulevat paitsi Keskipohjolan alueelta, myös Pietarista, Narvasta ja Saksan Potsdamista. Lisäksi jokaiselta alueelta on mukana lukuisa joukko niin kutsuttuja liitännäispartnereita, jotka varmistavat hankkeen tulosten ankkuroitumisen alueille.
Hankehakemus on jätetty Itämeren ohjelmaan 30. toukokuuta. Kilpailun rahoituksesta odotetaan olevan kova ohjelman ensimmäisellä hakukierroksella. Päätökset tehdään lokakuun lopussa ja jos hankkeelle myönnetään rahoitus sen suunnitellaan käynnistyvän vuoden 2009 alussa. 

 
Tiedote kokonaisuudessaan. PDF