Keskipohjola

Keskipohjola-komitean uusi puheenjohtaja Margareta Winberg – nainen, jolla on vahva poliittinen kokemus

Keskipohjola-komitean syyskokous valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Margareta Winbergin, joka edustaa Jämtlannin/Härjedalenin maakuntaa.

Margareta Winberg on ruotsalainen sosiaalidemokraatteja edustava poliitikko, joka on nyt päättänyt valjastaa voimansa Keskipohjola-alueiden hyväksi. Hän on mm. entinen kansanedustaja, diplomaatti sekä toiminut Karlstadin yliopiston ja Svenska Spel –rahapeliyhtiön hallitusten puheenjohtajana. Margareta Winbergillä on ollut monia merkittäviä ministerinpestejä sosiaalidemokraattien hallituksissa, hän on toiminut esimerkiksi pohjoismaisena yhteistyöministerinä ja jopa varapääministerinä.

Vuoden 2014 aikana hän on tehnyt paluun politiikkaan, kymmenen vuoden tauon jälkeen.

-Odotan innolla työskentelyä kotikentällä ja Keskipohjola-kysymysten parissa, jotka ovat aliarvostettuja. Infrastruktuuri, kulttuuri, elämyselinkeinot, biotalous ja ympäristö sekä hyvinvointi ovat asioita, joita voisi yhteensovittaa paremmin ja jotka ovat merkittäviä tämän alueen kehittämiselle. Kaikkien linjojen ei tarvitse mennä pohjois-etelä –suuntaisesti, se on suurkaupunkikeskeinen, ja Ruotsissa Tukholma-painotteinen näkökulma. Haluan osoittaa, että itä-länsisuuntainen, Venäjältä Atlantille, voi toimia ihan yhtä hyvin, sanoo Margareta Winberg.

Margareta seuraa tehtävässä Peter Boströmiä, kauppaneuvosta ja Pietarsaaren kaupunginhallituksen puheenjohtajaa, joka toimi komitean puheenjohtajana vuosina 2013-14, komitean puheenjohtajuuden ollessa Suomessa.

Lisätietoja:
• Margareta Winberg, Keskipohjola-komitean puheenjohtaja 2015-16, puh. +46 70-510 07 47
• Kristin Eriksson, Kansliapäällikkö/Director, Keskipohjola-komitea/Mid Nordic Committee Puh. +46-611-803 55, Fax: +46-611-80152, sposti: kristin.eriksson(at)lvn.se

TiedoteWord


Uutinen mediassa:

http://www.allehanda.se/allmant/angermanland/margareta-winberg-leder-mittnordenkommittenlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaanhttp://www.ltz.se/jamtland/ostersund/ny-ordforande-for-mittnordenkommittenlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan