Keskipohjola

Keskipohjolan energiapalkinnon voittaja: Solel -yhdistys Näversjöniltä

Pohjolan Vihreä Vyöhyke -energiapalkinto jaettiin seitsemännen kerran. Palkinnonvoittaja on Solel, taloudellinen yhdistys Näversjönistä, Ruotsista. Palkinto on arvoltaan 30 000 kruunua.

Näversjönin kylässä, Krokomin kunnassa, on vain 15 asukasta, mutta keväästä 2016 lähtien siellä on ollut Jämtlannin läänin suurin aurinkopuisto. Kaikki alkoi siitä, kun asukkaat suunnittelivat aurinkokennoja koteihinsa, mutta aika pian päätettiin perustaa taloudellinen yhdistys ja raknetaa suurempi kokonaisuus. Paneelit on rakennettu itse, ja asiassa on ympäristöystävällisyyden lisäksi myös taloudellinen puoli. On laskettu, että Jämtlannissa pitäisi olla 10 kertaa nykyiästä enemmän aurinkokennoja, ja Solel tekee tässä oman osuutensa ja antaa hyvän esimerkin kaikille Keskipohjolassa.

Palkinto jaettiin Keskipohjola-komitean syyskokouksen yhteydessä 16.11. Trondheimissa, palkintosumma 30 000SEK annettiin shekin muodossa.

Lisätietoa:

- voittajan edustaja Lars Hägerström, lars.hagerstrom(at)abf.se, puh. 070-583 0770

Margareta Winberg, Keskipohjola-komitean puheenjohtaja 2015-16, Puh. +46 70-510 07 47, margareta.winberg(at)regionjh.se

sekä Romana Culjak Keskipohjola-komitean kansliapäällikkö, Gsm. +46 (0) 73 - 024 80 70, E-post: romana.culjak(at)lvn.se

Uutinen mediassa: http://www.op.se/jamtland/krokom/byn-naversjons-jattesatsning-pa-solel-far-nordiskt-energiprislinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Muut palkintoehdokkaat olivat:
Landstinget Västernorrlands energiarbete; Härnösands kommun i samarbete med bussbolaget Byberg & Nordin och Overhalla kommune, Nord-Tröndelag.

* Pohjolan Vihreä Vyöhyke on Keskipohjola-alueen yhteinen profiili, joka on syntynyt elinkeinoelämän ja maaseutukehittämisen yhteistyön tarpeesta koskien energia- ja ympäristökysymyksiä. Keskipohjola-komitean ympäristö- ja energiapalkintojen tavoitteena on edistää yrittäjyyttä ja uusien työpaikkojen syntymistä Keskipohjolassa sekä vahvistaa alueen profiilia ekologisesti kestävänä alueena. Palkintojen tavoitteena on myös kannustaa palkinnonsaajia jatkamaan työtään ja siten innostaa myös muita Keskipohjola-alueen toimijoita toimimaan hyvän ympäristön ja kestävien energiaratkaisujen puolesta.