Keskipohjola

Keskipohjolan kulttuuripalkinnot myönnettiin tänä vuonna kahdelle teatteriyhdistykselle

Keskipohjolan kulttuuripalkinnot myönnettiin tänä vuonna kahdelle teatteriyhdistykselle: Oravaisten teatterille, Pohjanmaalta ja Ånge Kabarélle, Västernorlannista. Keskipohjolan lasten- ja nuortenpalkinto meni Ruotsin Härnösandissa toimivalle Kulturrycket-hankkeelle.

Palkinnot jaettiin Keskipohjolan kulttuuripäivillä Norjan Trondheimissa 16.–18. elokuuta. Kulttuuripäivien teemana oli tänä vuonna historiallinen teatteri sekä historiaan ja kulttuuriperintöön liittyvä kerronta.

Vuoden 2017 palkinnonsaajat

Oravaisten teatteri

Oravaisten teatteri saa palkinnon esimerkillisestä toiminnastaan tällä saralla. Tämä Pohjanmaalla toimiva ruotsinkielinen teatteriyhdistys on vuodesta 1986 tarjonnut yleisölleen kesäteatteriesityksiä, pääosin tilauksesta kirjoitettuja, paikallishistoriaa kuvaavia näytelmiä. Oravaisten kylän historia – rautaruukin, myllyn ja tekstiiliteollisuuden historia – on nostettu esille monissa teatteriyhdistyksen tuotannoissa, viimeksi kesällä 2017 näytelmässä Lumpänglars väg. Yhdistys on kasvattanut useita teatteritaiteilijoita, ja yhdistyksen riveistä on löytynyt myös näytelmäkirjailijoita ja ohjaajia. . Palkinto on 30 000 Ruotsin kruunua.

Lisätietoja: www.oravaisteater.filinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Ånge Kabaré

Ruotsin Västernorrlannissa toimiva Ånge Kabaré on työskennellyt laaja-alaisesti teatterin parissa viitisentoista vuotta. Suurten, usein paikallishistoriaa ja paikallisia tapahtumia heijastavien tuotantojen lisäksi yhdistys toimii menestyksekkäästi myös lasten ja nuorten teatteriryhmien parissa. Kesällä 2017 yhdistys on tuottanut teatterimusikaalin. Palkinto on 30 000 Ruotsin kruunua.

Lisätietoja: www.angekabare.nulinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

Keskipohjolan lasten- ja nuortenpalkinto

Keskipohjolan lasten- ja nuortenpalkinto, joka on niin ikään 30 000 Ruotsin kruunua, menee tänä vuonna Ruotsin Härnösandissa toimivalle Kulturrycket-hankkeelle. Hanke antaa vajaakuntoisille lapsille ja nuorille mahdollisuuden osallistua kulttuurielämään: musiikkiin, tanssiin, taiteeseen ja teatteriin.

Lisätietoja hankkeesta: https://www.lvn.se/Om-landstinget/Aktuellt-i-landstinget/Nyheter/kulturrycket-och-abf-fangar-upp-unga-funktionsnedsatta/linkki toiselle sivustolle

Kulturösterbotten lehdistötiedotelinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan