Keskipohjola

Keskipohjolan nuorisovaltuustoja kokoontuu Vaasaan


23.-24.4. pohtimaan yhteisiä haasteita

Kuluvan viikon lopulla Vaasassa järjestetään "Midnordic Youth Council Conference" -seminaari Keskipohjolan nuorisovaltuustoille. Kahden päivän aikana n. 40 nuorta Norjasta, Ruotsista ja Suomesta pohtivat nuorisovaltuustojen toimintaa sekä etsivät yhteisiä ratkaisuja toiminnan haasteisiin.

Keskipohjolan nuorisoverkosto järjestää tapahtuman, koska nuorisovaltuustoilla eri maissa on paitsi paljon opittavaa toisiltaan, myös tilaisuus etsiä ratkaisuja yhteisiin haasteisiin. Seminaarin tavoitteena on pohtia millainen olisi täydellinen nuorisovaltuusto ja olisiko nuva-toiminnalle mahdollista luoda yhteinen, pohjoismainen malli?

Nuorisoverkoston yksi suomalaisjäsenistä Marianne Mäki Ilmajoen nuorisovaltuustosta kertoo:
- Lähdin Keskipohjolakomitean nuorisotoimintaan mukaan viime keväänä (2009). Vuoden aikana olemme olleet paljon tekemisissä ruotsalaisten ja norjalaisten nuorten kanssa, olen saanut todella paljon kokemusta ja uutta tietoa, sekä hyödyntänyt niitä omalla paikkakunnallani nuorisovaltuustoni toiminnassa. Tämän seminaarin tarkoituksena on saada nämä tiedot kaikkialle Keskipohjolan nuorisovaltuustoille.

Seminaariin sisältyy myös puhe- ja väittelykurssi, jolla muistutetaan ja hiotaan mielipiteiden esittämisen taitoja. Lisäksi tiedossa on iltaohjelmaa taidemuseo Kuntsissa ja nuorisotalo Suviboksissa sekä lyhyt kiertoajelu kaupungilla. Seminaari rahoitetaan Keskipohjola-komitean, sen jäsenalueiden ja Nordbukin (Pohjoismaisen lapsi- ja nuorisoyhteistyön komitean) avustuksilla.

Keskipohjolan nuorisoverkostoon kuuluu 1-2 nuorta eri Keskipohjolan alueilta. 16-25 -vuotiaat nuoret edustavat jotain nuoriso-organisaatiota omalta alueeltaan, esim. nuorisovaltuustoa tai vastaavaa. Nuorisoverkoston tehtävänä on suunnitella ja järjestää Keskipohjolan nuorille toimintaa, joka kehittää mm. nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia yhteiskunnassa.

Lisätietoja antavat:
nuorisoverkoston jäsen Marianne Mäki
puh. 040-7330 788
s-posti: marianne.maki@hotmail.com

sekä

komiteasihteeri Virpi Heikkinen
Puh. 040-595 0178
S-posti: virpi.heikkinen@keskisuomi.fi

TiedoteWord