Keskipohjola

Näyttämötaide-festarit Sundsvallissa!

Sundsvallissa järjestetään ensimmäistä kertaa kolmipäiväiset Keskipohjolan näyttämötaide-festarit 16.-18. lokakuuta. Päivien aikana on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea ja osallistua naapurimaiden Norjan ja Suomen teatteriin ja tanssiin. Ensimmäistä kertaa Ruotsissa esiintyy mm. Pohjois-Tröndelagin teatteri, joka päättää festarit lauantai-iltana esityksellään "Nabosommar", joka koostuu ruotsalaisista viisusävellyksistä norjalaisina versioina.
 
Keskipohjolan näyttämötaide-festarit tarjoaa yleisölle, niin nuorille kuin vanhoille, mielenkiintoista tanssi- ja teatteriohjelmaa, esimerkkeinä mainittakoon Kamariteatteri Vaasasta ja modernia tanssia Seinäjoelta ja Jyväskylästä, rock-oopperaa Jämtlannista sekä järjestävältä alueelta Västernorrlannin teatteri, NorrDans-ryhmä ja Kamariorkesteri.

Esitysten lisäksi järjestetään seminaareja ja luentoja, jotka on suunnattu pääasiassa osallistuville esiintyjille ja toimijoille Keskipohjolan alueelta. Tavoitteena on mahdollistaa verkostojen syntymistä sekä saada inspiraatioita yli rajojen. Näyttämötaide-festarit järjestetään yhteistyössä Västernorrlannin suuren kulttuurikonferenssin Kulturtingetin kanssa.
 
Lauantai-iltapäivänä jaetaan kaksi stipendiä, tunnustuksena hyvästä työstä joillekin Västernorrlannissa toimiville ryhmille/näyttämötaiteen esiintyjille Västernorrlannissa. Tässä palkintojenjaossa esiintyy myös klovnimainen tanssiryhmä nimeltään Arkiharha, jolla on miniesityksiä myös Sundsvallissa ja Birstassa tapahtumapäivinä.
 
Keskipohjolan kulttuuripäivät järjestetään joka vuosi jollain Keskipohjolan alueella. Vuonna 2007 päivät järjestettiin Vaasassa ja aiheena oli tuolloin media ja ensi vuonna 2009 päivien teemana on Jyväskylässä raskas rock.
Sundsvallin festareiden järjestäjänä toimii Keskipohjola-komitean kulttuurityöryhmä yhteistyössä Västernorrlannin maakäräjien ja Sundsvallin kunnan kanssa. Nämä tahot vastaavat myös pääasiallisesta rahoituksesta yhdessä kaikkien osallistuvien kolmen maan ja niiden seitsemän alueen kanssa.
 
Lisätietoja:
Birgitta Gillgren
Kulttuuri ja vapaa-aika, Sundsvallin kunta
Puh. +46 70-684 96 42

Kiki Hammarström-Amnow
puheenjohtaja, KP:n kulttuurityöryhmä
Puh. +46 70-5592654

Festareiden ohjelma: http://scenkonstfestival.hostedbyosynlig.com/linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

TiedoteWord