Keskipohjola

Pohjoismainen ilmastopalkinto Västernorrlannin maakäräjille ja Snowpower Oy:lle

Palkinto Västernorrlannin maakäräjille ja Snowpower -yritykselle luovutettiin kestävän kehityksen konferenssissa "Ratkaisuja lähellä, yhdessä" Turussa 1. helmikuuta.

Pohjoismaiden ministerineuvoston sponsoroiman kilpailun tavoitteena oli löytää ilmastonmuutoksen hillitsemiseen tähtäävät parhaat paikalliset ratkaisut, joiden tuli mieluiten olla sektori- ja aluerajat ylittäviä käytännönläheisiä ja kunnianhimoisia toimia.

Palkinto myönnettiin maailman suurimmasta lumenjäähdytyslaitoksesta, joka sijaitsee Sundsvallin kunnan sairaalassa, jossa talvella varastoitua lunta käytetään jäähdytykseen kesäkuumalla. Sairaala on laitoksen ansiosta vähentänyt sähkönkulutustaan 90%.

Västernorrlanti kuuluu Keskipohjolan ympäristö- ja energiaverkostoon, joka käsittelee lumenjäähdytys-energiaa seminaarissaan 16.-17.3. 2011.

Voiton ilmastokilpailussa vei itse asiassa Tampereen kaupunki ja sen ECO2-ohjelma, jossa kehitetään pitkäjänteisesti kokonaisratkaisuja kaupungin ilmastohaasteisiin sekä luodaan kaupungin ja alueen elinkeinoelämän, kansalaisjärjestöjen ja koulutussektorin välistä synergiaa.

Ilmastopalkinto-tiedote:
http://www.norden.org/fi/ajankohtaista/uutiset/tampereesta-pohjoismainen-ilmastokuntalinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan