Keskipohjola

Pohjolan Vihreä Vyöhyke -energiapalkinnon voittaja 2014:
9 maanviljelijän ryhmä Jämtlannista

Keskipohjolan energiapalkinto jaettiin tänä vuonna viidennen kerran. Voittajaksi on valittu yhdeksän maanviljelijän ryhmä Ruotsin Jämtlannista, jotka ovat rakentaneet tiloillensa Jämtlantiin omat biokaasulaitokset. Palkinto on 30 000 Ruotsin kruunua.  

Palkinnonsaajat eli maanviljelijöiden ryhmä on rohkeasti ja itsenäisesti rakentanut itse omille tiloilleen biokaasulaitokset, ja tuottavat uusiutuvaa energiaa omista jätteistä ja lannasta. Ryhmä on siis paitsi lisännyt omaa energia-omavaraisuuttaan, myös vähentänyt kasvihuonepäästöjä. Oman energiatuotannon lisäksi monilla on tavoitteen tulevaisuudessa myös myydä biopolttoainetta. Ryhmällä ei ole virallista "biokaasuyhdistystä", vaan työskentelevät tiiviissä yhteistyössä toistensa kanssa tietojaan ja kokemuksiaan jakaen.

Palkinto jaettiin Keskipohjola-komitean syyskokouksen yhteydessä 17.-18. joulukuuta Sundsvallissa. Palkinto on 30 000 Ruotsin kruunua.

Lisätietoja:
- ryhmän yhteyshenkilö: Hans-Peter Eriksson, Tel. 070-2172541, sposti: hp(at)ronningsberg.se

- Kristin Eriksson, Keskipohjola-komitean kansliapäällikkö, tel +46-611-803 55, Mob +46 70 323 8492,
Fax: +46-611-80152, sposti: kristin.eriksson(at)lvn.se

Pohjolan Vihreä Vyöhyke on Keskipohjola-alueen yhteinen profiili, joka on syntynyt elinkeinoelämän ja maaseutukehittämisen yhteistyön tarpeesta koskien energia- ja ympäristökysymyksiä. Keskipohjola-komitean ympäristö- ja energiapalkintojen tavoitteena on edistää yrittäjyyttä ja uusien työpaikkojen syntymistä Keskipohjolassa sekä vahvistaa alueen profiilia ekologisesti kestävänä alueena. Palkintojen tavoitteena on myös kannustaa palkinnonsaajia jatkamaan työtään ja siten innostaa myös muita Keskipohjola-alueen toimijoita toimimaan hyvän ympäristön ja kestävien energiaratkaisujen puolesta.

Tiedote palkinnosta (ruotsiksi)PDF

Uutinen mediassa:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6052452linkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan

https://www.ltz.se/jamtland/ostersund/lantbrukare-belonas-for-biogasanlaggningarlinkki toiselle sivustolle, avautuu uuteen ikkunaan