Keskipohjola

Pohjolan Vihreä Vyöhyke -ympäristöpalkinnon voittaja 2015:
toiminnanjohtaja Anne Sörensson Östersundista

Keskipohjolan ympäristöpalkinto jaettiin tänä vuonna viidennen kerran. Voittajaksi on valittu toiminnanjohtaja Anne Sörensson, Östersundista, Ruotsin Jämtlannista. Palkinto on 30 000 Ruotsin kruunua.  

Anne Sörenssonin ansioiksi katsotaan hänen pitkäaikainen ja sitoutunut toimintansa Östersundissa ja Jämtlannissa ympäristöystävällisen liikenteen puolesta. Hän on toiminut mm. Green Highway -hankkeen vetäjänä.

Palkinto jaettiin Keskipohjola-komitean syyskokouksen yhteydessä 3. joulukuuta Östersundissa. Palkinto on 30 000 Ruotsin kruunua.

Lisätietoja:
- Margareta Winberg, komitean puheenjohtaja,

- Christer Nylén, Keskipohjola-komitean kansliapäällikkö, tel +46-611-803 55, Mob +46 70 323 8492, sposti: christer.nylen(at)lvn.se

Pohjolan Vihreä Vyöhyke on Keskipohjola-alueen yhteinen profiili, joka on syntynyt elinkeinoelämän ja maaseutukehittämisen yhteistyön tarpeesta koskien energia- ja ympäristökysymyksiä. Keskipohjola-komitean ympäristö- ja energiapalkintojen tavoitteena on edistää yrittäjyyttä ja uusien työpaikkojen syntymistä Keskipohjolassa sekä vahvistaa alueen profiilia ekologisesti kestävänä alueena. Palkintojen tavoitteena on myös kannustaa palkinnonsaajia jatkamaan työtään ja siten innostaa myös muita Keskipohjola-alueen toimijoita toimimaan hyvän ympäristön ja kestävien energiaratkaisujen puolesta.

Tiedote palkinnosta (ruotsiksi)