Keskipohjola
Rantasalmen ekoteollisuuspuiston perustamisasiakirja allekirjoitettu
Suomen ensimmäinen ekoteollisuuspuisto perustettiin virallisesti Rantasalmelle Etelä-Savoon tiistaina 14. maaliskuuta. Tuolloin kunnan ja yrityselämän edustajat allekirjoittivat puiston perustamisasiakirjan ekoteollisuuspuistoseminaarissa.

Samassa yhteydessä julkaistiin sekä suomeksi että englanniksi laaja raportti, jossa selvitetään ekoteollisuuspuiston sisältöä ja esitellään konkreettisia esimerkkejä eri puolilta maailmaa.  Rantasalmen ekoteollisuuspuisto rakentuu hirsitaloja valmistavan Rantasalmi Oy:n ympärille. Lisäksi alueella toimii mm. ikkuna-aihioita Norjaan vievä Sil-Kas Oy. Pienempiä yrityksiä ovat puusepänliikkeet Korpihonka ja Raitaranta, kuljetusliike Myllys Ky, terähuollosta vastaava JK Terämet Ky ja ruokapalveluja tarjoava Kanttiini Seija Partinen. Työpaikkoja alueella on noin sata. Ks. ekoteollisuuspuiston esite. Yrityksillä on monia yhteistyökumppaneita, joista suurin on Parlatuote Oy.

Lisätietoja:Projektipäällikkö Timo Lehtonen, Etelä-Savon maakuntaliitto,puh. 040 733 8624,s-posti: timo.lehtonen@esavo.fi sekä netistä: www.rantasalmi.fi/palvelut/yritysinfo/ekoteollisuuspuisto/linkki toiselle sivustolle