Keskipohjola

Tervetuloa Keskipohjolan kulttuuripäiville


1.-4. heinäkuuta Norjan Viknaan!

Kulttuuripäivien teemamme tänä vuonna, eli meri- ja rannikkokulttuuri on mielestämme "sininen lanka läpi vihreän vyöhykkeen".

Kaikilla Keskipohjolan alueilla on kulttuuria, elinkeinoja ja toimintoja, jotka liittyvät kalastukseen ja matkustamiseen, niin suolaisessa kuin makeassakin vedessä.  Jokainen alue saakin esittäytyä tapahtumassa jakamalla tietoa ja "makupaloja" näyttelyissä ja muissa tapahtumissa. Kaikkia alueita pyydetään myös tuomaan oma perinteinen soutuvene, joka on lastattu täyteen erilaisia kulttuuriterveisiä, esim. vaatteita, ruokaa, taloustavaroita ja tyypillisiä käyttöesineitä aiheeseen liittyen.

1.heinäkuuta kaikki avajaistapahtumat koordinoidaan "tripla-avaukseksi" Rørvikissä, kun Hurtigrutenin laivat illalla saapuvat satamaan. Sen myötä "Viknan rannikkokulttuurifestarit", "Hurtigrutenin päivä" ja "Keskipohjolan Kulttuuripäivät" julistetaan sitten avatuiksi!

Koko ohjelmaPDF

Keskipohjolan kulttuuripäivät 2010 järjestetään yhteistyössä Viknan kunnan, NORVEGin, Heimdalin nuorisopiirin ja Viknan Elinkeinoyhdistyksen kanssa.

Lisätietoja:
Clas Rönning, projektipäällikkö
clas.ronning@ntfk.no