Keskipohjola

Tiedote:


Keskipohjola-yhteistyö ja pohjoinen ulottuvuus aluekehittämisen väyliä

Keskipohjola-komitea & Etelä-Savon maakuntaliitto tiedottaa:
KESKIPOHJOLA-YHTEISTYÖ JA POHJOINEN ULOTTUVUUS ALUEKEHITTÄMISEN VÄYLIÄ

Punkaharjulla 29.-30.3. pidettävässä Keskipohjola-komitean kevätkokouksessa keskustellaan aluekehittämisestä ja yhteistyön muodoista, mm. pohjoisen ulottuvuuden näkökulmasta.

Etelä-Savon maakuntaliitto isännöi komitean vuosittaista kevätkokousta joka järjestetään tällä kertaa Punkaharjulla. Keskipohjola -yhteistyössä ovat perinteisesti mukana olleet kahdeksan alueen maakunnalliset toimijat, Suomesta maakuntien liitot.

Komitean kehittämishankkeen ProMidNordin myötä Keskipohjola -strategiaa on työstetty uusiksi ja strategiaehdotus esitellään komitealle tässä kokouksessa. Keskipohjolan uusissa yhteistyömuodoissa korostetaan entistä enemmän elinkeinoelämän painotuksia, eli erityisesti innovaatiotoimijoitten yhteistyön edistämistä. Muita tärkeitä painopisteitä ovat kaupunkien vahvempi mukanaolo Keskipohjola -yhteistyössä sekä ympäristöteknologia ja kestävät energiaratkaisut. Itä-länsi -suuntaisten liikenneyhteyksien parantaminen Pietarista aina Trondheimiin saakka on edelleen Keskipohjola-työn kulmakiviä. Pitkään jatkunutta Keskipohjolan kulttuuriyhteistyötä halutaan tulevaisuudessakin harjoittaa mm. digitaalisen median ja kokousmatkailun merkeissä. Myös alueen maailmanperintökohteita toivotaan hyödynnettävän aiempaa painokkaammin.

Kokouksen erityisaiheena on pohjoinen ulottuvuus, josta tullaan keskustelemaan yleisesti ottaen, mutta myös erityisesti suomalaisesta ja ruotsalaisesta näkökulmasta. Aiheesta tulee puhumaan mm. lähetystöneuvos Marja-Leena Vuorenpää Ulkoasiainministeriön Pohjoisen ulottuvuuden yksiköstä.

Tiedotustilaisuus: pe 30.3. klo 11.00, paikka: Itä-Karjalan Kansanopisto
paikalla mm. komitean puheenjohtaja Björn Sandal ja maakuntajohtaja Hannu Vesa.  Tilaisuus on tulkattu.

Lisätietoja:
maakuntajohtaja, komitean jäsen Hannu Vesa, puh. 015 - 321 130
Keskipohjola-aluesihteeri Timo Heikkilä, puh. 015 - 321 1329
komiteasihteeri Virpi Heikkinen, puh. 014 - 652 217

Tiedote kokonaisuudessaan Word