Keskipohjola

Uusi Keskipohjola-komitea toivottaa uudet jäsenet tervetulleiksi sekä peräänkuuluttaa hankealoitteita

Keskipohjola-komitean uudet säännöt avaavat virallisesti Keskipohjolan jäsenyyden ja kumppanuuden uusille toimijoille.  Tulevaisuudessa Keskipohjola-komitea tulee toiminnassaan keskittymään erityisesti liikennekysymyksiin sekä yhteisiin hankkeisiin kulttuurin ja elämyselinkeinojen parissa sekä bioenergian ja yrittäjyyden aloilla. Komitea on varannut myös projekti- ja osarahoitusta yllä mainittuihin aihioihin ja toivoo vastaanottavansa uusia hankealoitteita.

Keskipohjola-komitea päätti vuonna 2007 avata organisaationsa uusille jäsenille ja kumppaneille. Komitean työryhmät työstivät organisaation uusia sääntöjä, jotka mahdollistavat ja määrittelevät kyseiset jäsenyydet ja komitean kevätkokouksessa 26.-27.3. Seinäjoella nämä uudet säännöt hyväksyttiin.

Jon Hillgren, komitean kansliapäällikkö kertoo:
- Päätös aloittaa uuden aikakauden Keskipohjolan yhteistyössä. Jo kevätkokouksessa meillä oli mukana vieraita mm. Norjan ja Suomen kunnista, jotka ovat ilmoittaneet olevansa kiinnostuneita osallistumaan uuden Keskipohjolan kehittämistyöhön. Komitea päätti samalla uusista jäsen- ja partnerimaksuista ja esim. partneriksi toimintaan pääsee mukaan 10 000SEKin vuosiosuudella. Varoja tullaan käyttämään yhteiseen hanketoimintaan Keskipohjolassa ja odotamme hankealoitteita kansliaan, jonka jälkeen jatkokäsittelemme ne.

Lisätietoa jäsenyydestä, maksuista ja hankehakemisesta saatte Ruotsin tai Suomen kansliahenkilökunnalta.

Keskipohjolan yhteistyön tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä ja kasvua Keskipohjolassa, yhteistyön perustuessa yhteiseen historiaan ja kulttuuriin. Tasa-arvo - ja nuorisonäkökulma on mukana kaikessa toiminnassa. On valittu neljä painotettavaa yhteistyöaluetta:

1. Innovatiivisten ja yrittäjäystävällisten ympäristöjen vahvistaminen
2. Itä-länsi -liikenneyhteyksien parantaminen
3. Kulttuuri- ja elämyselinkeinoihin panostaminen
4. Ympäristötekniikkaan ja uusiutuvaan energiaan panostaminen


Lisätietoja antavat:
Komitean puheenjohtaja
Gunnar Viken
Puh. +47 74 11 10 78,
Gsm. +47 975 31 500  
S-posti: gunnar.viken@ntfk.no

Komitean kansliapäällikkö
Jon Hillgren
Puh.+46 611 803 55,
Gsm. +46 73 274 44 93
S-posti: jon.hillgren@lvn.se  

Komiteasihteeri  
Virpi Heikkinen
Puh. +358 14 652 217
Gsm. +358 40 595 0178
S-posti: virpi.heikkinen@keskisuomi.fi

Lue tiedotePDF